RMA Plastik, Türkiye’nin en büyük şişirme makinasıyla seri su deposu üretimine başladı

Belma Bağrık – Mersin

 

RMA Plastik, Türkiye’nin en büyük şişirme makinasıyla seri su deposu üretimine başladı

 

Polietilen ürünler sektöründe gerek kapasite gerekse ciro açısından Türkiye’nin ilk 3 firması içerisinde yer alan RMA Plastik, Türkiye’nin en büyük kapasiteli şişirme makinasına yatırım yaparak, 2 bin litreye kadar çift katmanlı su depolarını seri olarak üretmeye başladı.  Bu teknoloji sayesinde, seri olarak su deposu üretebilen RMA Plastik, üretim kapasitesini önemli oranda arttırdı. Müşterilerine daha hızlı ve rekabetçi fiyatlarda ürünler sunduklarını aktaran RMA Plastik Genel Müdürü Bekir Avunduk: “Yenilenen altyapımızla depo üretiminde bölgenin en büyük firmalarından biri haline geldik. Yüksek hız ve kalitede üretim yaparak uygun maliyetlerde pazara sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Doğu Avrupa ve Ortadoğu’da bayilikler kuruyoruz

RMA Plastik, yeni yatırımların yanı sıra yeni satış stratejileri de geliştirirken, bu doğrultuda bayilik sistemine geçerek hem yurt içinde hem de yurtdışında pazar payını artırmayı hedefliyor. RMA Plastik Genel Müdürü Bekir Avunduk, 2016 yılında iç piyasada 30 bayi noktasına ulaşarak satışlarını yüzde 40 oranında arttırmayı hedeflediklerini söylerken, “Ayrıca yeni kurulan ihracat departmanımızla birlikte Doğu Avrupa ve Orta Doğu’da bayilikler kurulmaktadır. Bu hedefler doğrultusunda satış ekibini güçlendirdik. 2016 yılı ikinci yarısı itibariyle 10 kişilik mobil satış ekibine ulaşmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte yüzde 10 olan ihracat oranımızı yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Hem Türkiye hem de Avrupa müşterilerimize yeni ürünler tasarlıyoruz

Bekir Avunduk, kurdukları genç ve dinamik tasarım ekipleri ile bünyelerinde bulunan kalıp atölyesi ve makine parkuru sayesinde, müşterilerinin talepleri doğrultusunda kolay ve hızlıca kalıp üretimi yaptıklarını aktardı. Bu sayeye yeni ürünler tasarlayabildiklerini vurgulayan Avunduk, “Tasarladığımız ürünlerin arasında motosiklet kurye sepetleri, farklı ölçülerde mazot depoları, reklam panolar, kablo taşıyıcılar, arıtma havuzları, farklı tip ve şekilde saksılar, bistro masalar, oyun grubu figürleri,  lambalar, özel ölçülerde taşıma kutuları ve depoları bulunuyor” şeklinde konuştu.

 

Polietilen (PE) malzemeden plastik ürün üretimi yaptıklarını söyleyen Avunduk, rotasyon kalıplama teknolojisi kullanarak, 100 litreden başlayarak 40 bin litreye kadar farklı hacim, boyut, şekil ve renklerde polietilen ürünler ürettiklerini kaydetti. Avunduk, 15 yılı aşkın süredir özellikle gıda, kimya, tarım, plastik ve tekstil sektörlerine yönelik özel polietilen ürünler üretimi gerçekleştirdiklerini anlattı. RMA Plastik olarak müşterilerin taleplerine uygun karıştırıcı silo tanklar, taşıma tankları, asit ve galvaniz havuzları, adblue ve dizel tankları, serpantinli, soğutuculu, izolasyonlu ve ısıtıcılı tanklar, endüstriyel el arabaları gibi ürün de imal ettiklerini aktaran Avunduk, metal atölyeleri sayesinde tanklara istenilen şekilde metal konstrüksiyon yaparak, anahtar teslim proje stok alanları kurduklarını anlattı. Kullandıkları polietilen hammaddenin gıdaya uygunluk sertifikası olduğunu belirten Avunduk, güneş ışığından etkilenmediğini dile getirdi. Avunduk, ayrıca tat ve koku değişimi olmadığını kaydederken, kanserojen madde içermediğini, darbelere karşı dayanıklı olduğunu, ekonomik ve uzun ömürlü olduğunu belirtti.

 

Firmalarının 1998 yılında Mersin’de kurulduğunu ifade eden Bekir Avunduk, 2012 yılında ise İstanbul Beylikdüzü’nde kurdukları tesisleriyle birlikte toplam iki fabrikada üretim yaptıklarını belirtti. Üretimlerini Mersin ve İstanbul fabrikalarında toplam 19 bin metrekarelik alanda sürdürdüklerini ifade eden Avunduk,  yıllık toplam üretim kapasitelerinin ise 7 bin ton olduğunu aktardı. Avunduk, üretim kapasitelerini önümüzdeki dönemlerde de yeni yatırımlarla artırmayı hedeflediklerine dikkat çekti.