RMA Plastik Avrupa’ya yoğunlaşma hedefinde

Derya EĞRİCAN GÜLEÇ – Mersin

 

RMA Plastik Avrupa’ya yoğunlaşma hedefinde

Sektöründe gerek kapasite gerekse ciro açısından Türkiye’nin ilk 3 firması içerisinde yer alan RMA Plastik, ihracatını artırma hedefinde. Öncelikli pazar ise Avrupa. Mevcut durumda üretimlerinin yaklaşık yüzde 15’ini Irak, Suriye, İsrail, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini bildiren RMA Plastik Genel Müdürü Bekir Avunduk, ülke olarak Avrupa’ya yoğunlaşırken, sektör olarak da tekstil ve otomotive yöneleceklerini bildirdi.

Faaliyete 1998’de Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 1998 yılında rotasyon teknolojisini kullanarak başladıklarını ifade eden Bekir Avunduk, çalışmalarını 6 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 12 bin 500 metrekare alanda sürdürdüklerini söyledi. Gıda, kimya, otomotiv, tarım, plastik ve tekstil gibi farklı birçok sektöre yönelik polietilen malzemeden plastik ürünler ürettiklerini kaydeden Avunduk, 10 litreden 40 bin litreye kadar farklı hacim, boyut, şekil ve renkteki geniş ürün gamlarıyla hizmet verdiklerine değindi. Yıllık 4 bin ton hammadde üretim kapasitesine sahip olduklarını açıklayan Avunduk, ikinci üretim tesisini ise 2012’de İstanbul’da kurduklarını söyledi. İstanbul’daki çalışmalarını ise 5 bin metrekaresi kapalı toplam 6 bin metrekare alanda sürdürdüklerini ifade eden Avunduk, buradaki yıllık üretim kapasitelerinin ise 3 bin ton olduğunu ve toplamda 80’e yakın personel ile hizmet verdiklerini söyledi.

 

“Marmara bizim için önemli bir pazar”

 

Marmara’nın sektör adına önemli bir pazar olduğunu, bu bölgeye nakliyenin ise ciddi maliyetleri beraberinde getirdiğini kaydeden Bekir Avunduk, navlun masraflarını azaltmak adına İstanbul’da üretim tesisi kurduklarını söyledi. Avrupa’ya ihracatı buradan artıracaklarına değinen Avunduk, Avrupa’da yoğunlaşmak istedikleri sektörlerden tekstile yönelik olarak tekstil taşıma arabaları, otomotiv sektörüne yönelik olarak da su tankları, mazot depolama tankları, foseptik tankları, çamurluklar ürettiklerini söyledi. Avunduk, hedeflerinde ise bir otomotiv markası ile anlaşıp uzun soluklu çalışmak olduğunu dile getirdi.

Hammadde tedarikinde çok titiz davranarak ihtiyaçlarını dünyada konusunda önde gelen büyük petrokimya devlerinden sağladıklarını vurgulayan Bekir Avunduk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün verdiği ‘Gıda ile Temasta Bulunan Materyal Üretim Sertifikasına sahip olduklarını söyledi. Ayrıca ISO 9001:2008 Kalite Belgesi bulunduğunu da bildiren Avunduk, TSE Hizmet Yeterlilik Belgelerinin bulunduğunu da ifade etti.

 

“Makinelerimizi yeniledik”

 

Bu yıl makinelerini yenilediklerini, 1 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini de anlatan Bekir Avunduk, bu yenileme sonrasında daha verimli çalışmaya başladıklarını söyledi. Avunduk, mevcut kapasiteleriyle Türkiye’de sektörlerindeki ilk üç firma arasında yer aldıklarını ifade etti.