RMA Plastik Mersin ve İstanbul’da üretime tam gaz devam ediyor

Milliyet Gazetesi – 10 Kasım 2014

 

RMA Plastik Mersin ve İstanbul’da üretime tam gaz devam ediyor

1998 yılında Rotasyon teknolojisini kullanarak sektörde ki çalışmalarına MERSİN Tarsus da başlayan RMA PLASTİK 6 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 12 bin 500 metrekare alan üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Gıda , kimya, otomotiv, tarım, plastik ve tekstil gibi farklı birçok sektöre polietilen malzemeden plastik ürünler üreten RMA PLASTİK; 10 litreden 40000 litreye kadar farklı hacim, boyut, şekil ve renk de ki geniş ürün gamıyla hizmet vermekte. Farklı sektörlere dönük yeni ürünler için Ar-Ge çalışmalarını sürdüren kuruluş; önümüzdeki dönemde ihracat projelerine de ağırlık vermeyi planlıyor.

Polietilen ürünler birçok sektörde kullanılıyor

RMA Plastik; asit tankları, su tankları, mazot depolama tankları, latex tutkal tankları, fosseptik tanklar, gıda saklama kapları, tarım ilaçlama tankları, çöp konteynırları, faraşlar, tekstil taşıma arabaları, halat boyama kovaları (denim tesisler için), çamurluklar, plastik paletler, salamura zeytin yağı, meyve suyu, şalgam, süt taşıma ve saklama kalıpları, kimyasal havuzlar, çocuk oyun grupları, çiçek saksıları, yol bariyerleri gibi oldukça geniş bir ürün gamına sahip. Kullanılan polietilen malzeme düşük yoğunlukta olduğu için esnek bir yapıya sahiptir. Kırılmaz, darbelere karşı dayanıklıdır. Güneş ışığından etkilenmez, tankların içi yosun tutmaz; tat, koku değişikliği oluşmaz, hijyeniktir, kansorojen madde içermez, kimyasallarla reaksiyona girmez.

  1. ÜRETİM TESİSİM 2012 YILINDA İSTANBULDA FAALİYETE GEÇTİ

Üretim kapasitesini arttırmak ve müşterilerin ihtiyaçlarını çok daha hızlı cevaplayabilmek adına 2012 yılında İstanbul Beylikdüzü’nde açtığı 2. Fabrikasıyla üretimini sürdüren RMA Plastik, bünyesinde bulunan kalıp atölyesi ve makine parkuru sayesinde, müşterilerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kolay ve hızlıca kalıp üretimi yaparak yeni ürünler tasarlarken ayrıca müşterilerin talebi doğrultusunda ürünlerine istenilen şekilde metal konstrüksiyon da yapabilir.

ÜRÜNLERDE KALİTEYE, ÇEVREYE VE SAĞLIYA DİKKAT EDİLİYOR

Hammadde tedarikinde çok titiz davranarak ihtiyacını dünyada konusunda önde gelen büyük petrokimya devlerinden sağlayan RMA Plastik; tarım ve köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün verdiği “Gıda ile Temasta Bulunan Materyal Üretim Sertifikası”,  ISO 9001:2008 Kalite Belgesi, Türk Standartları Enstitüsü hizmete yeterlilik belgesi, tarım ve köy işleri bakanlığı koruma ve kontrol genel Müdürlüğü’nün laboratuvarlarının verdiği değerlendirme raporlarına da sahip…