Kullanım Koşulları

Tankın Yeri

Tankı beton dökülmüş, yerden az yüksek, monolitik (tek parça), temiz ve düzgün bir zemine yerleştiriniz. Tank ile zemin arasında taş, çöp vs gibi bir şey kalmadığından emin olunuz. Altında ufak da olsa taş bulunan, eğimli veya toprak zemine yerleştirilmiş tankların patlama riski bulunduğundan bu tanklar garanti kapsamına girmez.

Tankı en az çalışan ve ekipman trafiğinin olduğu ve sıcaktan ve ateşten yeterince uzakta bir yere yerleştiriniz. Tankı, tanka kolayca müdahale edebileceğiniz, çok kere yer değiştirmenize sebep olmayacak, gelecekte tankı kolayca denetleyebileceğiniz ve yıllık kontrolleri yapabileceğiniz bir yere yerleştirmeniz önemlidir. Tankın çok kere yer değiştirilmesi, tankın yer değiştirilme sırasında hasar görme riskini arttırır.

Kullanma, Bakım ve Muhafaza

Tankların üzerine çıkmayın, üzerinde hareket etmeyin! Tank yüzeyleri esnek ve kaygan olup, ağırlık kaldırmaya müsait değildir. Tankları dolu iken taşımayınız ve yerini değiştirmeyiniz!  Tankları mutlaka vinç veya forklift yardımıyla indiriniz. Tankları giriş ve çıkış yerlerinden tutarak kaldırmayınız ve hareket ettirmeyiniz. Tankın ve çıkışların herhangi bir darbe almaması gerekmektedir.

Tankların boşaltım sırasında basınç veya vakum için yeterli havalandırma sağlandığını; dolum sırasında ise fazla basınç oluşmadığını ve tankın şişmediğini kontrol ediniz. Aksi bir durum varsa tankın dolum ve boşaltımını durdurunuz.  Tankların içine hava basıncı (bar-atü) uygulamayınız.

Tankları ile kullanılacak sabit tesisat arasında mutlaka esnek (fleksi) hortum kullanınız. Fleksi/esnek bağlantılar ile hortumların doğru işlediğini ve sızdırmadığını kontrol ediniz. Vana, hortum ve boru tesisatı için yeterli desteğin bulunduğundan ve doğru şekilde monte edildiğini ve sızıntı yapmadığını kontrol ediniz.

Contalarda yorulma olup olmadığını sıkça kontrol ediniz. Yorulma tespit edilmesi halinde contaları değiştiriniz. Çıkış ve tertibattaki cıvata torklarını kontrol ediniz ve gerekmesi halinde sıkıştırıp düzeltiniz.

Tankın hem iç hem de dış yüzeyinde kırılmaya sebebiyet verebilecek gerilim/stres belirtilerini kontrol ediniz. Örümcek ağı veya buğulanmaya benzer bir görüntü olup olmadığına bakınız.

Yıllık Kontrol

Bütün polietilen tanklar, yeni bir tank olmasına bakılmaksızın, rutin ve dikkatli denetime tabi tutulmalıdır. Tankın, tankta muhafaza edilen ürünün ve çalışanların güvenliği için burada belirtilen tank denetimleri yılda en az bir kere yerine getirilmelidir. Tankta gerilim kırılması, yüzey çatlaması, kırılganlaşma ve gevreme görülmesi halinde tank mutlaka tamir edilmeli veya değiştirilmelidir.

  • Tankı boşaltınız, tankı temizleyiniz ve tankın içinde sıvı kalmadığından emin olunuz.
  • Tankın içinde ve dışında herhangi bir çatlak, kırılganlaşma veya gevreme izi var mı diye kontrol ediniz. Tankı kontrol ederken, çıkışa, tanka monte edilen tesisata ve tankın birleşim ve köşe kısımlarına önem veriniz ve dikkatlice inceleyiniz. Tankın içini kontrol ederken mutlaka el feneri kullanıp, tankın bütün köşeleri ve birleşim yerlerini dikkatlice kontrol ettiğinizden emin olunuz. Gerilim/strese bağlı çatlakların tankın dış yüzeyinden önce iç yüzeyinde oluşması sebebiyle tankın iç yüzeyinin kontrolü çok önemlidir. Tanklardaki çatlaklar çoğunlukla tankın iç yüzeyinden başlamakta olup zamanla dış yüzeyinde belirmektedir. 
  • Genel korozyon ve bozulma izleri ile sızıntılar için giriş ve çıkışları, esnek bağlantı hortumlarını ve contaları kontrol ediniz.
Nakliye

Firmamız ürünlerin nakliyesinden sorumlu değildir. Ürünlerin alıcı firma tarafından ayarlanan araçlara yüklenmesi firmamızın sorumluluğunda olup, yolda ve indirme sırasında oluşabilecek kazalar, hasarlar ve gecikmelerden firmamız sorumlu değildir.

Garanti

Ürünlerimiz üretim hatalarına karşı 2 yıl garantilidir. Kullanım koşullarına uyulmaması ve tankların belirtilen amaç dışında kullanılması sebebiyle meydana gelecek hasarlardan firmamız sorumlu değildir.