RMA Plastik bayilik sistemi ile satışlarını yüzde 40 artıracak

Dünya Gazetesi – 28 Ocak 2016

 

RMA Plastik bayilik sistemi ile satışlarını yüzde 40 artıracak

RMA Plastik, yeni satış stratejileri doğrultusunda bayilik sistemine geçerek, yurt içi ve dışında Pazar payını artırmayı hedefliyor. RMA Plastik Genel Müdürü Bekir Avunduk, 2016 yılında iç piyasada 30 bayi noktasına ulaşarak, satışlarını yüzde 40 oranında artırmayı hedeflediklerini söyledi. Avunduk, ”Ayrıca yeni kurulan ihracat departmanımızla birlikte Doğu Avrupa ve Ortadoğu’da bayilik kurmak için görüşmelerimiz devam ediyor. 2016 yılı ikinci yarısı itibarıyla 10 kişilik mobil satış ekibine ulaşmayı öngörüyoruz. Bununla birlikte yüzde 10 olan ihracat oranımızı yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Firmalarının 1998 yılında Mersin’de kurulduğu bilgisini veren Bekir Avunduk, 2012 yılında ise İstanbul Beylikdüzü’ndeki kurdukları tesisleriyle birlikte toplam iki fabrikada üretim yaptıklarını belirtti. Avunduk, Mersin Tarsus OSB’de 6 bin 500 metrekaresi kapalı toplam 12 bin 500 metrekare alanda üretim yaptıklarını aktarırken, burada yıllık 4 bin ton hammadde üretim kapasitesine sahip olduklarını dile getirdi. İstanbul’daki çalışmalarını ise 5 bin metrekaresi kapalı toplam 6 bin metrekare alanda sürdürdüklerini anlatan Avunduk, yıllık üretim kapasitelerinin ise 3 bin ton olduğunu aktardı. Avunduk, üretim kapasitelerini 2016 yılında yeni yatırımlarla artırmayı hedeflediklerine dikkat çekti.                Rotasyon kalıplama teknolojisi kullanarak, 100 litreden başlayarak 40 bin litreye kadar farklı hacim, boyut, şekil ve renklerde polietilen ürünler ürettiklerini kaydeden Bekir Avunduk , özellikle gıda, kimya, tarım, plastik, ve tekstil sektörlerine yönelik özel polietilen ürünler üretimi gerçekleştirdiklerini anlattı. RMA Plastik olarak müşterilerin taleplerine uygun karıştırıcı silo tanklar; taşıma tankları, asit ve galvaniz havuzları, adblue ve dizel tankları, serpantinli, soğutuculu, izolasyonlu ve ısıtıcılı tanklar, endüstriyel el arabaları gibi ürün de imal ettiklerini de söyleyen Avunduk, metal atölyeleri sayesinde tanklara istenilen şekilde mestal konstrüksiyon yaparak, anahtar teslim proje stok alanları kurduklarını anlattı. Avunduk, şunları kaydetti; “kurduğumuz genç ve dinamik tasarım ekibi ile bünyemizde bulunan kalıp atölyesi ve makine parkuru sayesinde, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda kolay ve hızlıca kalıp üretimi yaparak yeni ürünler tasarlayabiliyoruz.”

RMA Plastik, ihracatta Avrupa pazarına odaklanmayı planlıyor

Üretimin yaklaşık yüzde 15’ini Irak, Suriye, İsrail, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini bildiren RMA Plastik Genel Müdürü Bekir Avunduk, ihracatta Avrupa’ya yoğunlaşırken, özellikle tekstil ve otomotive yöneleceklerini bildirdi. Faaliyete 1998’de Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 1998 yılında rotasyon  teknolojisini kullanarak başladıklarını ifade eden Bekir Avunduk, çalışmalarını 6 bin 500 metrekaresi  kapalı 12 bin 500 metrekare alanda sürdürdüklerini söyledi. Gıda, kimya, otomotiv, tarım, plastik, ve tekstil birçok  sektöre yönelik polietilen malzemeden plastik ürünler ürettiklerini kaydeden Avunduk, 10 litreden 40 bin litreye kadar farklı hacim, boyut, şekil ve renkteki geniş ürün gamlarıyla hizmet verdiklerine değindi.

Yıllık 4 bin ton hammadde üretim kapasitelerinin bulunduğu açıklayan  Bekir Avunduk, ikinci üretim tesisini ise 2012’de İstanbul’da kurduklarını söyledi. İstanbul’daki çalışmalarını ise 5 bin metrekaresi kapalı 6 bin metrekare alanda sürdürdüklerini ifade eden Avunduk, buradaki yıllık üretim kapasitelerinin ise 3 bin ton olduğunu ve toplamda 80’e yakın personel ile hizmet verdiklerini söyledi. Marmara bölgesi’nin plastik sektörü için önemli bir Pazar olduğunu ifade eden Avunduk, bu bölgeye nakliyenin ise kayda değer maliyetleri beraberinde getirdiğini söyledi. Avunduk, navlun masraflarını azaltmak amacıyla İstanbul’da üretim tesisi kurduklarını vurguladı. Avrupa’ya ihracatı buradan artıracaklarına değinen Avunduk, Avrupa’da yoğunlaşmak istedikleri sektörlerden tekstile yönelik; tekstil taşıma arabaları, otomotiv sektörüne yönelik de  su, yakıt ve fosseptik tankları, çamurluklar ürettiklerini bildirdi. Avunduk , hedeflerinde ise bir otomotiv markası ile anlaşıp uzun soluklu çalışmak olduğunu dile getirdi.

“1 milyon dolarlık makine yatırımı yaptık” bu yıl makinelerini yenilediklerini, 1milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini de anlatan Bekir Avunduk, bu yenileme sonrasında daha verimli çalışmaya başladıklarını söyledi. Avunduk , mevcut kapasitesiyle Türkiye’de sektörlerinde önde gelen firmalardan biri olduklarını ifade etti. Hammaddeyi de global pazarda konusunda önde gelen petrokimya firmalarından sağladıklarını vurgulayan Bekir Avunduk, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün verdiği ‘gıda ile Temasta Bulunan Materyal üretim Sertifikasına sahip olduklarını söyledi. Ayrıca ISO 9001:2008 Kalite Belgesi bulunduğunu  da ifade etti.

Ürün çeşitliliklerinin fazla olduğunu belirten Bekir Avunduk, bünyelerinde bulunan kalıp atölyesi ve makine parkıyla müşterilerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kolay ve hızlıca kalıp üretimi yaptıklarını söyledi. Yeni ürünler tasarlayabildiklerini dile getiren Avunduk, ayrıca müşterilerin talebi doğrultusunda ürünlere istenilen şekilde metal konstrüksiyon da yaptıklarının altını çizdi.